Zpracování osobních údajů, GDPR

Nakládání s Vašimi osobními údaji podle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR).

 

Kdo je správcem

Fyzická osoba: Ing. Petra Priesol

Kontaktní e-mail: petrapriesol@gmail.com

Prohlášení:
Prohlašuji, že jako správce Vašich osobních údajů splňuji veškeré zákonné povinnosti vyžadované platnou legislativou, zejména zákonem o ochraně osobních údajů a GDPR, a tedy že budu zpracovávat vaše osobní údaje jen na základě platného právního důvodu, a to především oprávněného zájmu, plnění smlouvy, zákonné povinnosti či uděleného souhlasu.

 

Jaké údaje sbírám

  • Upozornění na články, produkty: jméno a emailovou adresu.
  • Komentáře: jméno, emailová adresa, název webu, IP adresu, identifikace prohlížeče, text komentáře.
  • Kontaktní formulář: jméno, emailovou adresu, samotný text formuláře.
  • Poptávka/objednávka: jméno, emailovou adresu, fakturační adresu, případně název firmy, IČO a DIČ, popř. telefonní číslo.
  • Plnění smlouvy, poskytování služeb: jméno, emailová adresa, popř. telefonní kontakt, fakturační údaje a další údaje, se kterými dáváte souhlas a které poskytujete v rámci nabízených služeb a produktů.
  • Další údaje nad rámec zpracovávám s Vaším souhlasem.

 

Důvod a účel sběru údajů

Upozornění na články/produkty: na základě Vašeho souhlasu pro upozornění na nové články či produkty.

Komentáře: s Vaším souhlasem, pro možnost zveřejnění Vašeho názoru na mých stránkách.

Kontaktní formuláře: s Vaším souhlasem, pro možnost komunikace ohledně nabízených služeb a produktů, navržení poptávky, dotazy ke článkům, specifika produktů či dotazy o ochraně osobních údajů.

Poptávka/objednávka: pro plnění smlouvy a následného vystavení účetních dokladů a vedení účetnictví.

Plnění smlouvy a poskytování služeb/produktů: údaje, které poskytujete se souhlasem slouží k zajištění kvality poskytovaných služeb/produktů. Na tyto a všechny výše uvedené údaje máte právo na výmaz, viz níže.

 

Jak dlouho údaje uchovávám

  • Upozornění na nové články, produkty (za účelem přímého marketingu) a komentáře po dobu 5 let.
  • Kontaktní formulář po dobu 3 let.
  • Poptávka, objednávka po dobu 1 roku.
  • Poskytování služeb a plnění smlouvy po dobu 3 let.

 

Kdo osobní údaje zpracovává

Zpracování osobních údajů provádí Ing. Petra Priesol, provozovatelka tohoto webu a dalších služeb/produktů na těchto internetových stránkách.

Pro zajištění účetnictví využívám odborných služeb jejichž zpracovatelé se řídí Obecným doporučením o ochraně zpracování osobních údajů.

Dále jsou to společnosti:

  • Dodavatelé externích služeb (Google, Facebook, Instagram, YouTube, SoundCloud a další servery zajišťující chod online médií).
  • Společnost zajišťující webhosting a doménu Forpsi.com.
  • Společnost zajišťující chod webových stránek WordPress.com.

 

Soubory cookies

Při procházení webových stránek měřím například, jak dlouho se na stránce zdržíte a ze které stránky přicházíte. Používání souborů cookie pro měření návštěvnosti webu a přizpůsobení zobrazení webových stránek vnímám jako oprávněný zájem správce. Používání souborů cookie můžete ve svém prohlížeči zakázat.

 

Na co máte právo

  • Dotázat se, jaké údaje zpracovávám, za jakým účelem, v jakém rozsahu, jak dlouho je uchovávám a kdo k nim má přístup. Pro tyto účely využijte emailovou adresu: petrapriesol@gmail.com.
  • Můžete požádat o opravu nebo výmaz těchto údajů, popř. omezení jejich zpracování.
  • Při změně osobních údajů, máte právo na jejich úpravu a doplnění osobních údajů.

 

Kam se dále obrátit

V případě pochybností či nejasností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním Vašich osobních údajů se můžete obrátit na mě (Ing. Petra Priesol) pomocí kontaktního formuláře či emailem na petrapriesol@gmail.com.

Pokud nebudete spokojeni s ochranou Vašich osobních údajů a jejich zpracování můžete se obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů.

 

Tyto Zásady zpracování osobních údajů jsou platné od 8. 8. 2020